Яким буде курс долара в Україні до кінця травня? / Фото УНІАН

Гривня зміцнилася на тижні, що минає, - курс готівкового долара побив нові рекорди цього року, опустившись 20 травня до 27,54 грн/долар.  

Так дешево американська валюта коштувала 13 липня 2020 року, пише "Сьогодні".

Читайте такожУ НБУ пояснили, що відбувається з курсом долара і до чого готуватисяПроте вже 21 травня долар знову пішов вгору. На понеділок, 24 травня, регулятор встановив курс 27,46 грн/долар.

Відео дня

За прогнозом президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, наступного тижня гривня продемонструє подальшу ревальвацію, яку регулюватиме Нацбанк, викуповуючи надлишки валюти, щоб курс не пішов надто далеко вниз від 27,5 грн/долар. У якісь дні тижня будуть невеликі девальваційні коливання, не більше 10 копійок.

А ось керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин очікує подальшого невеликого ослаблення гривні. "Можна очікувати, що гривня буде перебувати в діапазоні 27,45-27,6 гривні за долар", - говорить він.

Курс НБУ на понеділок, 24 травня

Національний банк України на понеділок, 24 травня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,46 грн/дол., тобто гривня зміцнилася на 1 копійку в порівнянні з попереднім показником.

Офіційний курс гривні до євро на понеділок встановлений на рівні 33,48 грн/євро, тобто гривня зміцнилася на 4 копійки в порівнянні з попереднім показником.