Шмигаль планує перезапустити українську промисловість / фото УНІАН

Кабінет міністрів планує перезапустити вітчизняну промисловість в найближчі два роки, про що на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожШмигаль хоче відправити безробітних українців на будівництво доріг

Так він прокоментував меморандум про співпрацю "Південмашу" з південнокорейською компанією Caris, згідно з яким планується виготовити 5 тисяч електроавтобусів.

Відео дня

"Виробляти продукцію з доданою вартістю, а не експортувати сировину. Це економічна модель, яку наш уряд хоче розвивати в Україні, і ми це закладаємо як одну з головних цілей у наші економічні програми. Підтримка українського виробника, індустріальні парки, доступне кредитування та ще багато інших кроків нашого уряду допоможуть у найближчі два роки перезапустити українську промисловість", - написав він.

Також він проанонсував, що Кабмін найближчим часом представить кандидата на посаду віце-прем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості, який, зокрема, буде сприяти відновленню української економіки.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підготувало проект постанови Кабінету міністрів про внесення змін в роботу системи державних закупівель "Прозорро", які мають стимулювати локалізацію виробництв у сфері машинобудування на території України.

Наприкінці червня у Верховній Раді зареєстрували законопроекти зі стимулювання розвитку індустріальних парків (№3724 і №3725). Мова в них йде як про податкових, так і митних стимулів.