Як сплатити штраф за ПДР / фото pixabay

Майже 4 місяці тому в Україні була запущена система автоматичної фіксації порушень ПДР, яка записує порушення за допомогою камер дорожнього спостереження. Разом з цією реформою також значно спростилося життя водіїв: тепер сплатити штраф і подивитися неоплачені штрафи за порушення ПДР можна з телефону.

Звичайно, правила руху на дорогах краще зовсім не порушувати. Але якщо ви хочете бути впевнені, що нічого не винні державі - можете перевірити наявність штрафів онлайн за допомогою мобільного додатку.

Які штрафи за перевищення швидкості в Україні

На цей момент розміри штрафів за перевищення швидкості такі:

Відео дня
  • перевищення дозволеної швидкості більш ніж на 20 км/год - 255 гривень;
  • перевищення на 50 км/год і більше-510 гривень;
  • перевищення швидкості, що призвело до створення аварійної ситуації - 680 гривень (з можливістю позбавлення прав).

Якщо ви згодні з порушенням, то краще заплатити оперативно - в разі плати в десятиденний термін з дати отримання ви можете оплатити лише половину штрафу.

Сплатити штраф потрібно за 30 днів з дня отримання.

Як сплатити штраф через електронний кабінет водія

Перевірити і оплатити штраф з телефону можна через Електронний кабінет водія. Зайти у свій кабінет можна за допомогою електронного ключа, через банківський додаток (наприклад Приват24) або за допомогою мобільного оператора (Kyivstar, Vodafone, Lifecell). 

В Електронному кабінеті водія можна подивитися неоплачені штрафи, сплатити штраф за ПДР онлайн або перевірити історію і дані авто, що було у вжитку.

Сервіс перевірки адміністративних правопорушень

Сервіс допоможе знайти ваш автомобіль в базі неоплачених штрафів. Щоб перевірити ваше авто, введіть свій автомобільний номер і серію і номер паспорта або водійських документів.

Штрафи ПДР

 Читайте такожКрадіжки даних для кредитів онлайн: шахраї вигадали нову схемуСплатити штраф можна через мобільний додаток для смартфона. Додаток також надішле вам повідомлення про нові штрафи. А ще воно показує, де на карті знаходяться дорожні камери спостереження.

Такий додаток знадобиться водіям, які рідко бувають вдома і можуть не отримати повідомлення про штраф поштою.

Штрафи UA

Ще один мобільний додаток для оплати штрафів з телефону. У додатку можна оплатити штраф, подивитися архів всіх виплат і перевірити наявність неоплачених штрафів за номером водійського посвідчення.

Через банківські додатки

Мобільний додаток банку, яким ви користуєтеся, також може запропонувати функцію оплати штрафів за порушення ПДР. Таку функцію має, наприклад, додаток Приват24 або Monobank.

Читайте також на УНІАН: