ТОВ 'Краснолиманське' Віталія Кропачова у 2022 році поповнило бюджети усіх рівнів на 581 мільйон гривень податків

ТОВ "Краснолиманське" бізнесмена Віталія Кропачова за підсумками 2022 року сплатило до бюджетів усіх рівнів 581,2 млн грн податків, повідомили в компанії.

Зокрема, підприємство напряму сплатило 361,7 млн грн ПДВ, 114,1 млн грн податку на прибуток, 32,1 млн грн ренти за користування надрами та 38,7 млн грн ЄСВ (Єдиний соціальний внесок).

Також компанія як податковий агент сплатила 34,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Відео дня

ТОВ "Краснолиманське" засновано 2003 року і спеціалізується на видобутку вугілля в шахті "Краснолиманська". З 2017 року підприємство належить компанії "Укрдонінвест", власником якого є Віталій Кропачов.

Віталій Кропачов – український бізнесмен з активами у вугільній, машинобудівній, будівельній та транспортній галузях, медіа.

Кропачов сприяв диверсифікації вугільної галузі України – брав участь у переговорах з американськими чиновниками про постачання вугілля в Україну зі США та ПАР, щоб компенсувати втрати після тимчасової окупації частини Донецької та Луганської областей. У 2017 році придбав у Ігоря Гуменюка та партнерів ТОВ "Краснолиманське", яке згодом стало одним із найуспішніших вугільних підприємств України.