Ілюстрація REUTERS

Нині є всі ознаки сподіватися на відновлення економічного зростання.

Про це в ефірі Свободи слова повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, серед причин таких сподівань, зокрема, збільшення рівня споживання електроенергії, «що свідчить про певне відновлення промисловості», а також показників ОВДП і запланованої програми МВФ.

Відео дня

Читайте такожШмигаль розповів, куди підуть гроші від МВФ

При цьому він додав, що «до кінця року бюджет 2020 року буде виконаний».

«Ба більше, ставиться завдання перед керівниками податкової і митної служби, щоб вони перевиконали ці показники, враховуючи ту динаміку спаду, яку ми маємо, щоб ми мали можливість надолужити», – повідомив міністр.

Марченко поділився, що вже до 2023 року Україна планує відмовитися від кредитування Міжнародного валютного фонду.

«Ми віримо, що у нас буде можливість до 2023 року, вже у 2022 році сказати, що 0 кредитів від МВФ у бюджет. Тобто, ми маємо можливість коштом детінізації, збільшення доходів, підвищення видатків, підвищення наших кредитних рейтингів» – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 10 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19. Перший транш за новою програмою становитиме 2,1 мільярда доларів.