"Дія" не стане платною, запевнили у Нацбанку / ілюстративне фото УНІАН

Інформація про те, що послуги на сайті та в додатку "Дія" можуть стати платними, не відповідає дійсності.

Про це йдеться на офіційному Telegram-каналі Національного банку України.

"Якщо ви зустрінете новину, що "Дія" стане платною через тарифи BankID НБУ, знайте – це фейк! Нещодавно ми повідомили, що з 1 лютого 2022 року у Системі BankID НБУ запроваджуються тарифи для її учасників. Тарифи передбачені виключно для учасників системи – банків та інших компаній, що надають комерційні послуги. А це означає, що тарифи в Системі BankID НБУ не стосуються абонентів – надавачів некомерційних послуг, зокрема таких як "Дія". Відповідно, у користуванні додатком "Дія" жодних змін, пов’язаних з рішенням НБУ щодо встановлення тарифів для абонентів Системи BankID НБУ, не станеться, і вхід до "Дії" залишається для громадян безплатним", – зазначається в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ додатку "Дія" з'явилася функція перевірки кредитної історіїНагадаємо, у системі BankID НБУ з 1 лютого 2022 року запроваджуються тарифи на послуги, що надаються абонентам системи, зокрема за підключення та користування нею. Так, будуть запроваджені тарифи на послуги Національного банку: підключення до системи абонента – 2 500 грн; підключення до системи додаткового абонентського вузла – 2 000 грн та інші.

При цьому ці тарифи встановлюються Національним банком лише для учасників Системи BankID НБУ – банків та інших компаній, що надають комерційні послуги (тобто тарифи не стосуються користувачів – фізичних осіб).

Система BankID Національного банку – це державна система віддаленої ідентифікації, яка забезпечує передачу персональних даних користувачів від банку, в якому відкрито рахунок, до суб'єкта, який надає користувачу послугу.

Наприкінці липня стало відомо, що було виявлено низку шахрайських сайтів, які намагалися видати себе за систему BankID Нацбанку.

Вас також можуть зацікавити новини: