Багато жертв шахрайства відчувають негативні наслідки для психічного здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Опитування показало, в який день тижня та час доби люди найчастіше стають жертвами шахраїв.

Як пише Independent, опитування, проведене серед понад 3 000 людей по всій Великобританії, які стали жертвами шахрайства за останні два роки, показало, що 43% з них стали жертвами шахраїв у другій половині дня.

Середина тижня також часто є популярним часом для шахраїв, коли вони досягають успіху: середа і четвер - найбільш ймовірні дні, коли люди стверджують, що вони стали жертвами шахрайства.

Відео дня

Як свідчать результати дослідження, злочинці користуються тим, що люди втомлені або заклопотані.

Так, п'ята частина (20%) респондентів відповіли, що у них було багато справ, коли їх ошукали, тоді як кожен шостий (15%) сказав, що почувався втомленим.

Майже троє з 10 (29%) опитаних заявили, що, ставши жертвами шахрайства, вони відчули негативні наслідки для психічного здоров'я. Третина (33%) сказали, що це зробило їх менш довірливими до людей загалом.

Щоб допомогти людям залишатися в безпеці, дослідники пропонують наступні кроки:

Зупинитися - зупинитися і подумати, перш ніж розлучатися зі своїми грошима або інформацією.

Піддавати сумніву - чи може це бути фейк? Відхиляти, відмовляти чи ігнорувати будь-які прохання - це нормально. Тільки злочинці намагатимуться вас поспішати або панікувати.

Захиститися - негайно зв'яжіться з вашим банком, якщо ви вважаєте, що стали жертвою шахрайства.

Шахрайство в Україні

У першому кварталі 2024 року понад 24 тис. кримінальних справ відкрили за ст. 190 "Шахрайство", що значно перевищує показники за аналогійний період минулого року – на 20%. До того ж кількість справ про шахрайство побила 12-річний рекорд.

У 2023 році сума збитків від незаконних дій з платіжними картками в Україні  становила майже 833 млн гривень, це на 73% більше, ніж у 2022 році.

Вас також можуть зацікавити новини: