Про це заявив заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка / фото УНІАН, Владмир Гонтар

Товарообіг між Україною та Великою Британією за час дії Угоди про зону вільної торгівлі між країнами зріс на 41,5% - до 885,1 млн дол.

Як повідомляє прес-служба Міністерства економіки, про це заявив заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка під час першого засідання Торгового комітету, передбаченого положеннями Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство.

Читайте такожНацбанк змінив прогноз інфляції до кінця року

Відео дня

"Співпраця з Великобританією в рамках угоди демонструє позитивну динаміку в торгівлі. З початку функціонування зони вільної торгівлі обсяг товарообігу між нашими країнами склав 885,1 млн дол. Це на 41,5%, або 259,6 млн дол., більше, ніж за аналогічний період минулого року. Мінекономіки продовжить тісну взаємодію з метою інтенсифікації торгівлі", – цитує Качку прес-служба Мінекономіки.

Ратифікація угоди

У грудні 2020 року Верховна Рада ратифікувала угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії.