Через карантин і кризу українці втрачають роботу / фото УНІАН

Українці втрачають роботу через карантин і кризи. Середня зарплата зменшується, як і кількість вакансій на ринку.

Обіцяну програму уряду, яка обіцяє забезпечити 500 тисяч робочих місць, експерти називають неефективною, повідомляє у своєму матеріалі "24 канал".

Станом на 1 червня в Україні офіційно зареєстрували понад 510 тисяч безробітних (за даними Держслужби). При цьому з початку карантину кількість офіційно безробітних в Україні подвоїлася.

Відео дня

Однак це лише ті, хто офіційно став на облік у центрі зайнятості. Фактичний рівень безробіття значно вищий.

Читайте такожСубсидія для безробітних: міністр розповів, як отримати допомогу

"За підрахунками Торгово-промислової палати, кількість безробітних у травні склала 2,5-2,8 мільйона українців", – йдеться в матеріалі.

Як повідомлялося раніше, прем'єр Шмигаль анонсував програму створення півмільйона робочих місць із зарплатою 6-8 тисяч гривень. Правда, він обіцяв це зробити у травні. Поки це залишається обіцянкою.

"Таким чином, запропоновані урядом зарплати 6-8 тисяч – це дещо вище від "мінімалки" і істотно нижче від середньої зарплати. За прогнозами ЮНІСЕФ, через пандемію та кризу понад 6 мільйонів українців опиняться за межею бідності", – пишуть автори матеріалу.

"Ініціатива влади про забезпечення українців робочими місцями з невеликими зарплатами – 6 тисяч гривень – може сприйматися як спроба щось зробити. Великого позитиву така ініціатива не додасть. Але не викликає серйозного негативу. Позитивно вплине на тих, у кого немає навіть такої зарплати. Ті, у кого вищі доходи, сприймуть це, як те, що їх не стосується", – сказав соціолог Михайло Міщенко в коментарі 24 каналу.