false

Державні органи Британських Віргінських островів (зокрема, Financial Investigation Agency) не застосовували жодних заходів з Prime Asset Partners і не зверталися до компанії, її директорів чи акціонерів із запитами про надання додаткової інформації.

Таку заяву зробили в компанії AVELLUM у зв'язку з публікацією Слидство.Інфо, де стверджується, що "Агентство фінансових розслідувань Британських Віргінських Островів порушило справу у відношенні компанії українського президента, підозрюючи фірму у відмиванні грошей".

Як повідомляють в компанії, 14 січня 2016 був укладений трастовий договір з Rotschild Trust. Після укладення договору, з січня по квітень 2016 здійснювалися підготовчі дії для передачі корпорації Рошен в сліпий траст.

Відео дня

"Такі дії передбачали, зокрема, зміну структури власності корпорації Рошен і випуск додаткових акцій іноземними компаніями, заснованими для цих цілей. Передача і додатковий випуск акцій Prime Asset Partners та інші дії проводилися за запланованим графіком, який був укладений у відповідності з вимогами українського та іноземного законодавства та погоджено з трастовим керуючим.

Rotschild Trust показали, що "трастовий договір був складений у відповідності до міжнародних стандартів управління активами для політичних діячів", - пояснюють у прес-службі компанії.

Звинувачення у відмиванні грошей не обгрунтовані оскільки компанії, які називають журналісти у своєму розслідуванні не мали банківських рахунків.

"Всі іноземні компанії, створені для передачі корпорації Рошен в сліпий траст, не мали банківських рахунків і не проводили і не збиралися проводити жодних грошових операцій до їхньої передачі в управління Rotschild Trust.

Підстави та використання компанії Prime Asset Partners було необхідною складовою передачі в траст активів Петра Порошенка. Після прийняття Rotschild Trust управління корпорації Рошен ми отримали повноваження для ліквідації Prime Asset Partners. Зараз йде робота в цьому напрямку, яка, ми сподіваємося, буде завершена найближчим часом", - відзначили в прес-службі.