У мітингу на "Дніпроазоті" взяли участь близько 4 тис. осіб / фото socpartia.com

Голова Соціалістичної партії України Ілля Ківа заявив, що в зупинці "ДніпроАзоту" винна політика президента України Петра Порошенка.

Про це він сказав на мітингу в підтримку хімічної промисловості на підприємстві «ДніпроАзот» в місті Кам'янське Дніпропетровської області, повідомляє прес-служба СПУ на своєму офіційному сайті.

"Мене вчили захищати свою Батьківщину і свій народ. В 2014 році, коли противник захопив частину нашої території, я пішов добровольцем в числі перших. Але сьогодні противник знищує націю. Сьогодні супротивник – це президент, який проводить політику геноциду власного народу. Аграрна країна втрачає власні добрива і починає закуповувати їх у країни-агресора. Підприємства зупиняються, сім'ї залишаються без доходу. Сьогодні 4 тисячі працівників підприємства можуть залишитися без роботи, без можливості годувати свої сім'ї. Ведеться політика тридцятих років, коли населення вимирало від голоду. Це злочинна політика президента Порошенка. Сьогодні вас позбавили роботи, а завтра будуть позбавляти життя", – заявив Ківа.

Відео дня

Голова СПУ повідомив, що створює профспілку промисловців, щоб захищати інтереси робітників в Україні.

"Ми створюємо профспілку промисловців для захисту інтересів українських робітників. Це буде новий потужний рух, до якого приєднаються працівники хімічної та вугільної промисловості, металурги. Адже ці галузі розграбовані. Я вірю в єдність профспілок. Не бійтеся влади – це вони мусять нас боятися. Адже ми – єдині, і в цьому наша сила. Своєю напористістю і єдністю ми вирвемо у злочинного режиму право на працю. Ми зробимо нашу країну сильною і незалежною, починаючи з малого – зі своїх робочих місць. Такі трудові колективи, як ваш, єдині, не роз'єднані – зможуть знищити антиукраїнський режим. Нам потрібно тільки почати і не дозволити себе роз'єднати", – впевнений політик.

Голова СПУ закликав працівників хімічної промисловості провести наступний мітинг у Києві, біля стін Кабінету міністрів.

"Ми можемо довго говорити тут, на мітингу. Але потрібно йти на Київ. Адже саме там сидять упирі, які п'ють нашу кров. Ми будемо говорити з керівництвом Кам'янського, з керівництвом підприємства, щоб вони допомогли організувати цей визвольний похід. Але навіть якщо цього не станеться, ми зробимо все, щоб похід відбувся. Ми любимо цю країну і будемо за неї боротися. І ми не залишимо шансів цьому злочинному режиму", – сказав Ківа.

За даними партії, у мітингу на "ДніпроАзоті" взяли участь близько 4 тис. співробітників підприємства. Мітингувальники прийняли резолюцію про проведення 11 липня наступного мітингу в Києві біля стін Кабінету міністрів. Очікується, що в цьому мітингу візьмуть участь понад 5 тисяч осіб.