Фото УНІАН

Найбільша в Україні газовидобувна держкомпанія «Укргазвидобування» оголосила тендер на залучення зовнішніх підрядників на бурові роботи в Харківській та Полтавській областях у 2016-2019 роках сумарною очікуваною вартістю 13,035 млрд грн, повідомляється на сайті електронних державних закупівель Prozorro.

Читайте також"Укргазвидобування" планує 2017 року збільшити видобуток газу до 15 мільярдів кубів

Відповідно до тендерної документації, заявки на участь приймаються з 11 листопада до 2 грудня 2016 року. Сам тендер розбитий на 15 лотів очікуваною вартістю кожного від 581,3 млн грн до 1,092 млрд грн.

Відео дня

У прес-службі «Укргазвидобування» повідомили, що планується залучення компаній-власників сучасних верстатів з системою верхнього приводу (саме ця система допомагає прискорити швидкість буріння), які мають власні бурові бригади і надають послуги з буріння свердловин. «Основною вимогою, крім відповідного рівня технічного оснащення, є забезпечення високої швидкості організаційного і виробничого процесів під час будівництва свердловин», - відзначили в прес-службі.

Читайте також"Укргазвидобування" отримало 7 нових спецдозволів на користування надрами

У повідомленні також наводяться слова голови «Укргазвидобування» Олега Прохоренка, який зазначив, що середній вік бурового обладнання компанії становить 23 роки, і з його допомогою свердловина буриться протягом одного-трьох років.

"За допомогою сучасних бурових верстатів такі роботи реально виконати за 4-8 місяців. Наш амбітний план "20/20" з видобутку 20 млрд куб. м газу до 2020 року неможливо здійснити без модернізації нашого обладнання і залучення висококваліфікованих підрядників з боку", - цитує Прохоренка прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, компанія «Укргазвидобування» в 2015 році порівняно з попереднім роком скоротила видобуток природного газу на 3,8%, або на 572 млн куб. м, - до 14,528 млрд куб. м з 15,1 млрд куб. м.

За підсумками першого півріччя 2016 року компанія збільшила видобуток природного газу на 0,4%, або на 25,5 млн куб. м, – до 7,308 млрд куб. м.

Раніше голова «Укргазвидобування» Олег Прохоренко представив програму збільшення видобутку газу до 2020 року. Згідно з цією програмою, до цього терміну держкомпанія планує збільшити видобуток до 20 млрд куб. м газу. Також в рамках реалізації цієї програми компанія повинна проводити пошуково-розвідувальне та експлуатаційне буріння, операції з гідророзриву пласту та ін.

Довідка УНІАН. «Укргазвидобування» - найбільша газовидобувна компанія України, яка в 2014 році видобула 15,1 млрд куб м. природного газу – 70% від обсягу видобутку «блакитного палива» в країні. За підсумками 2014 року «Укргазвидобування» задекларувала 1,4 млрд грн чистого прибутку. Це в 160 раз більше, ніж в 2013 році, коли чистий прибуток компанії становив 8,9 млн грн.