Ілюстрація REUTERS

Консорціум розробників програмного забезпечення (ПЗ) нового ринку електроенергії для ДП «НЕК "Укренерго" буде приймати рішення щодо подальшої участі в контракті з держкомпанією, якщо до кінця травня не отримає борг.

Про це 14 травня заявив представник одного з членів консорціуму — виконавчий директор угорської компанії IP System Фюзі Акош.

«Ми готові це зробити, але поки що не можемо прийняти таке рішення. Якщо до кінця травня ми не отримаємо гроші, то будемо приймати рішення», — сказав Акош, відповідаючи про можливість розірвання контракту.

Відео дня

Платежі за контрактом на розробку ПЗ "Укренерго" для нового ринку електричної енергії було заблоковано Міненерговугілля в грудні 2018 р., після того, як "Укренерго" за рішенням уряду перейшло у підпорядкування до Міністерства фінансів. Сума боргу за контрактом становить $2 млн.

До консорціуму розробників ПЗ "Укренерго" для нового ринку входять IP Systems (Угорщина), Smart Technologies Management-Beratungs und Beteiligungs (Австрія) та субпідрядник Siemens AG (Австрія).

Старт нового ринку за законом «Про ринок електричної енергії» передбачено на 1 липня 2019 року.