ДБР провело обшуки в Фіскальної службі / фото newsradio.com.ua

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) провели обшуки в головному офісі Державної фіскальної служби (ДФС) в Києві, а також в головному управлінні ДФС в Харківській області та харківській митниці в рамках розслідування можливих незаконних дій вищих посадових осіб цих структур при митному оформленні товарів.

Як повідомили в прес-службі ДБР, також слідчі Бюро розслідувань здійснили виїмку документів у головному управлінні Фіскальної служби в Харківській області.

Читайте такожНАБУ і СБУ проводять обшук у фонді держмайна в Києві

Відео дня

За попередньою інформацією, чиновники не здійснювали митний контроль за товарами одного з великих міжнародних виробників тютюнової продукції.

Крім того, слідчі відзначають, що керівництвом ДФС було прийнято рішення про скасування фінансових санкцій у відношенні даного товаровиробника.

"Через ці дій державний бюджет, можливо, недоотримав кошти в сумі близько 630 млн грн", - відзначили в прес-службі, при цьому не уточнивши назви компанії.

За даними прес-служби, розпочато кримінальне провадження за статтею 367 Кримінального кодексу України "службова недбалість", яка спричинила особливо тяжкі наслідки.

Як повідомляв УНІАН, раніше правоохоронці завершили досудове розслідування відносно начальника Волинської митниці Державної фіскальної служби, а також двох його підлеглих інспекторів митниці, які отримували хабарі від фізичних осіб за безперешкодний проїзд через державний кордон України.