За словами одного з топ-менеджерів, радіолог не зафіксував порушень на комбінаті / фото УНІАН

На гірничо-металургійному комбінаті «Арселорміттал Кривий Ріг» станом на 21:00 тривають обшуки.

Про це «Громадському» розповів працівник департаменту безпеки «Арселорміттал Кривий Ріг».

«Просто сидять і перевіряють документи», - повідомив представник комбінату.

Відео дня

За словами одного з топ-менеджерів «Арселорміттал Кривий Ріг», вранці на територію комбінату прийшли близько двадцяти співробітників СБУ і фахівець-радіолог, які повинні були дослідити одну з двох машин безперервного лиття заготовок, які побудувала компанія SMS Metallurgical Service LLC зі штаб-квартирою в Німеччині.

«Зараз будуються 2 такі машини, хоча насправді вони виглядають як величезні цехи. Коштують 140-150 мільйонів доларів, все це в рамках модернізації виробництва. СБУ досліджувала ту машину, яка вже знаходиться на стадії випробування - вона ще не запущена, але скоро буде введена в експлуатацію», - розповів співрозмовник.

За його словами, радіолог не зафіксував порушень.

Представник «Арселорміттал Кривий Ріг» також зазначив, що силовики погодилися не вилучати документи, а натомість зробити їх копії.

Читайте також"Тривожний виклик": Данилюк прокоментував обшуки на "АрселорМіттал Кривий Ріг"

Нагадаємо, в суботу, 20 липня, Служба безпеки України (СБУ) прийшла з обшуками на металургійний комбінат «Арселорміттал Кривий Ріг».

17 липня СБУ порушила справу проти керівників промпідприємства за порушення норм екологічної безпеки.

12 липня президент Володимир Зеленський поцікавився у представників одного з найбільших підприємств не тільки міста, але й країни - «АрселорМіттал Кривий Ріг», які конкретні заходи були прийняті для поліпшення екологічної ситуації в регіоні та зменшення шкоди місцевому населенню. Мова йшла про програму зобов'язань, які компанія взяла на себе. Також він зачепив, зокрема, питання недопуску перевірок на виробництво та виведення з експлуатації мартенівського цеху в 2016-2017 роках, чого не було зроблено.

Довідка УНІАН. Металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг», що належить індійському мільярдерові Лакшмі Мітталу, є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема арматури та катанки.

Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск понад 6 млн тонн прокату, близько 7 млн тонн сталі та понад 6,7 млн тонн чавуну.

Основними ринками збуту металопродукції підприємства є країни Близького Сходу, Африки та Європи.

Після придбання компанією Mittal Steel завод був перейменований в «Mittal Steel Кривий Ріг», пізніше – в «АрселорМіттал Кривий Ріг». Компанія ArcelorMittal утворена в 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor і індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесменові Лакшмі Мітталу.