Ілюстрація REUTERS

У Києві можуть заборонити користування сміттєпроводами в багатоповерхових житлових будинках.

Читайте такожГотелі в Україні зобов'язаннями яжуть сортувати сміття

Згідно з повідомленням прес-служби Київради, розроблений відповідний проект рішення "Про питання припинення функціонування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках міста Києва", який проходить узгодження в профільних комісіях.

Відео дня

В поясненні до проекту йдеться, що раніше сміттєпроводи були невід'ємним атрибутом висоток, але сьогодні вони перетворилися на розсадники антисанітарії, розплідники гризунів і джерела неприємних запахів.

"Прийняття проекту рішення дозволить забезпечити відповідність будівель сучасним вимогам, правилам змісту. Більше того - заохотить жителів сортувати сміття. У разі прийняття відповідного документа на одному із засідань Київради, Департамент житлово-комунальної інфраструктури КМДА спільно з райдержадміністраціями у тримісячний термін мають скласти графіки проведення робіт у багатоквартирних будинках. Мова йде про заварювання сміттєпроводів з наступною дезінфекцією", - пояснили в Київраді.

Передбачається, що після заварювання сміттєпроводів буде проведений перерахунок розміру плати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій у зв'язку з припиненням надання цієї послуги.

"Дія цього рішення поширюється на всі багатоквартирні будинки міста Києва, де є діючі сміттєпроводи, незалежно від форми власності, а також орендарів таких будинків", - зазначають у Київраді.