В Києві за круглим столом говоритимуть як зробити українські міста сталими та конкурентними

19 вересня 2019 року, о 9.00, в Будинку Кабінету Міністрів України відбудеться Круглий стіл на тему: «Розробка та впровадження планів регенерації міст: найкращий міжнародний досвід та можливості для України».

Захід відбудеться в рамках підготовки до ІІ міжнародного ЕКСПО-Конгресу «Бізнес для Розумних Міст»-2020 за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерства розвитку громад та територій України, Фонду розвитку міст та Асоціації міст України.

До участі в Круглому столі запрошено Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, Міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета, Міністра економічного розвитку і торгівлі України Тимофія Милованова.   В заході візьмуть участь: Міністр розвитку громад і територій України Альона Бабак, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, Посол Іспанії в Україні Сільвія Йозефіна Кортес Мартін, президент Фонду розвитку міст Володимир Пірус, міжнародні та вітчизняні експерти з розвитку міст.

Захід включатиме обговорення досвіду сучасних та високорозвинених міст і їх шлях до статусу «розумних», аналіз та презентацію готових кейсів малих та середніх міст, які досягли вагомих результатів в розвитку, а також пошук рішень, які сприятимуть містам України в досягненні сучасних світових стандартів розвитку.

До програми Круглого столу увійшли теми, обговорення яких дозволить відшукати шляхи вирішення проблемних питань щодо забезпечення сталого розвитку міст, а саме: «Історія трансформації Барселони», «Особливості розробки та реалізації стратегій сталого розвитку у малих та середніх містах», «Мистецька інфраструктура та її роль у забезпеченні сталого розвитку», «Сервісна модель інформатизації послуг та роль ДПП», «Енергоефективність та енергонезалежність», «Розумні міста: умови для розвитку підприємництва» та інші. Важливо відзначити, що теми, які підніматимуться протягом Круглого столу матимуть подальше втілення в рамках ІІ міжнародного ЕКСПО Конгресу «Бізнес для Розумних Міст»-2020.

Своїм досвідом ділитимуться:

  • Джорді Хереу, президент Iden City, мер міста Барселони з 2006 по 2011 рік;
  • Ева Буфі, керуючий директор Ardana Consultants, ініціатор створення та перший виконавчий директор Центру передового досвіду ЄЕК ООН «ДПП для міст»;
  • Віктор Мартінес дель Рей, директор з якості та мобільності міста, м. Сант-Кугат дель Валлес, Іспанія;
  • Володимир Пірус, президент Фонду розвитку міст;
  • Любомир Чорній, експерт з розвитку малого і середнього підприємництва, регуляторної політики, місцевого економічного розвитку та бюджетної політики;
  • Ірина Запатріна, Бізнес для Розумних Міст, Академія ППП та інші.

Круглий стіл проводиться в рамках підготовки до ІІ міжнародного ЕКСПО-Конгресу  «Бізнес для Розумних Міст»-2020, який відбудеться 22-24 квітня 2020 року та буде присвячений темі «Місто 5.0: Від дизайну до впровадження. «Бізнес для Розумних Міст» – це глобальний захід, який має на меті зібрати лідерів регіону для вирішення проблемних питань у містах та пошуку найкращих партнерів для реалізації проектів і надання послуг.

Запрошуємо представників засобів масової інформації долучитися до заходу. Попередня акредитація ЗМІ обов’язкова, до 17.00, 18 вересня, включно. Контактна особа для акредитації та з питань інформаційного партнерства: Анастасія, тел.: 063 953 44 03, або pr.morhun@gmail.com.

Дата проведення: 19 вересня 2019 року. Початок о 9.30.

Місце проведення: м. Київ, вул. Інститутська 7, Будинок Кабінету Міністрів України.