Ілюстрація REUTERS

Державна компанія "Укренерго", оператор Об'єднаної енергосистеми країни, оголосила конкурс з відбору нового голови правління, повідомляється на сайті підприємства.

Читайте такожПрезидент тимчасово призначив чотирьох членів Нацкомісії з тарифів

"Згідно з пропозицією Міністерства фінансів України, згідно зі статутом НЕК "Укренерго" та рішенням наглядової ради від 6 грудня 2019 року, оголошується відбір кандидатур на посаду голови правління НЕК "Укренерго", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Повідомляється, що претенденти на посаду повинні мати вищу освіту (менеджмент або економіка) і бізнес-освіту в поєднанні з глибоким розумінням технічних питань або технічна освіта у поєднанні з досвідом управління. Також кандидати повинні мати досвід роботи на керівних посадах від вищої ланки в організаціях/установах, міністерствах або відомствах під час проектів трансформації, викликаних ринковими змінами, такими як лібералізація ринку та інше. Повинні мати досвід ведення транскордонних операцій, а також досвід роботи на українському або східноєвропейському ринках в перехідний період.

Також від претендентів вимагається володіння англійською мовою та бездоганна ділова репутація.

Кандидати мають надати базовий пакет документів до 18:00 27 січня.

Як повідомляв УНІАН, з 2015 року тимчасово виконує обов'язки директора держкомпанії "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

Довідка УНІАН. Національна енергетична компанія "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію Об'єднаної енергосистеми країни. "Укренерго" є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства фінансів України.