Ілюстрація REUTERS

Після виявлених порушень звільнено керівників лісгоспів на Харківщині й Закарпатті. Про це прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожРада схвалила в першому читанні законопроект про інвентаризацію українських лісів

«Очищуємо лісову галузь від корупції — звільнено одіозних лісівників на Харківщині й Закарпатті.

Відео дня

Майже місяць тому я поставив новому керівнику Держлісагентства пріоритетне завдання — провести кадрові чистки у відомстві, залишивши лише порядних співробітників. За моїм дорученням у Держлісагентстві відбувається повний аудит діяльності, а найголовніше — розпочався процес вичищення галузі від корупціонерів», - зазначив глава уряду.

За його даними, звільнено керівника Закарпатського управління лісового та мисливського господарства Валерія Мургу — численні скарги щодо нього підтвердилися, тож його звільнили в першу чергу серед обласних очільників.

«Так само вражаючими виявилися результати перевірки ДП «Гутянське лісове господарство» на Харківщині, яке очолював Віктор Сиса, який також вже звільнений. Обсяги незаконних рубок на підприємстві оцінено в 32 млн державних збитків. Борги підприємства — 30 млн. Фіктивні відомості про ідеальний фінансовий стан та закупівля транспортних засобів без погодження з Держлісагентством», - повідомив Гончарук.

Він додав, що усю цю інформацію передано до правоохоронних органів. Тепер вони мають провести повноцінне розслідування, а винні — понести відповідальність.

«Нагадую всім, що правила гри змінилися. Ми до всіх корупціонерів доберемося», - наголосив прем’єр.

Він також нагадав, що на початку лютого уряд запустив торгівлю всією необробленою деревиною на електронних аукціонах.

«Це прозоре ціноутворення та виведення ринку деревини із тіні. До речі, ще восени ми запустили онлайн-реєстр заготівлі деревини та електронну мапу рубок! Відтепер кожен українець може ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок: https://lk.ukrforest.com», - підсумував Гончарук.