Ілюстрація REUTERS

З березня всі міністерства здійснюватимуть закупівлі пального, паперу, канцелярії та офісного обладнання централізовано, що призведе до економії коштів та мінімізує корупцію.

Читайте такожУкраїнцям відтепер не потрібно приносити квитанції за оплату держпослуг – Дубілет

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«Ми запустили важливу реформу, яка повинна зробити державні закупівлі прозорими та ефективними. З цього місяця всі міністерства робитимуть закупівлі пального, паперу, канцелярії та офісного обладнання централізовано», - написав Дубілет.

За його словами, це дозволить зробити процес закупівель ефективнішим. Закупівлі робитиме менша кількість людей, але більш професійних, тому що це їхня пряма спеціалізація.

Крім того, впроваджується періодичне тестування на поліграфі людей, які приймають рішення про закупівлі. Як зазначив Дубілет, щодо його досвіду в бізнесі, поліграф є дуже дієвим інструментом проти відкатів.

«Державні органи будуть виступати "єдиним фронтом" у переговорах з підрядниками. Відповідно, державний бюджет буде економити більше на великих закупівлях», - підкреслив міністр.

Також Дубілет написав, що планується перевести до кінця року майже всі закупівлі через єдиний центр, а також приєднати до проекту не тільки міністерства, але й інші органи виконавчої влади.

«Практика централізації закупівель поширена у великих корпораціях. У разі держави централізація повинна також призвести до того, що закупівлі будуть проходити якісніше, в бюджеті буде більше заощаджень, а також знизиться корупція», - зазначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, раніше Дмитро Дубілет оголосив про скасування більшості звітів, які регулярно подають обладміністрації. 70% регулярних звітів виявилися непотрібними.