Ілюстрація REUTERS

Низка великих ритейл-операторів припускає, що після карантину в Україні до 30% магазинів можуть не відкритися у разі неготовності деяких орендодавців істотно переглядати умови оренди.

Читайте такожБізнес на карантині: 20% скоротили зарплату, 15% відправили працівників у відпустку, 4% скоротили штат

Про це повідомила прес-служба консалтингової компанії Colliers International (Україна).

Відео дня

"Прогнозується значне зниження орендних ставок після скасовування карантину як мінімум на 6 місяців з метою збереження бізнесу орендарів. Низка великих ритейл операторів припускає, що за найгіршого сценарію й неготовності деяких орендодавців істотно переглядати умови оренди на користь орендарів, до 30% магазинів можуть не відкритися після карантину", - йдеться в повідомленні

Зазначається, що багато ритейлери займають позицію спостерігача.

"Частина проектів продовжує будівельні роботи. Терміни відкриття, безумовно, будуть скориговані з урахуванням дії загальних обмежувальних заходів. Ритейлери сконцентровані на переговорах з орендодавцями за умовами оренди на період карантину та здійснення оплати лише зниженого ОРЕХ (операційні витрати - УНІАН) і комунальних платежів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Київський торговий центр Ocean Plaza скасував нарахування орендної плати, експлуатаційних витрат і маркетингових платежів за період з 17 по 31 березня для орендарів, які закриті у зв'язку з введенням карантину.

Відповідно до проведеного Європейською Бізнес Асоціацією у березні експрес-опитування серед представників малого та мікробізнесу - учасників проекту Unlimit Ukraine, кожен п'ятий представник малого бізнесу в Україні може припинити свою діяльність через карантин, запровадженого владою в рамках заходів для протидії поширенню коронавірусу.

11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.

Довідка УНІАН. Colliers International – міжнародна консалтингова компанія, що надає послуги у сфері комерційної нерухомості. Colliers International налічує понад 17 тисяч співробітників, які працюють у 68 країнах світу, в тому числі на території СНД і країн Балтії.

Представництво в Україні працює з 1997 року в Києві.