Кабінет міністрів України на засіданні 27 червня 2012 року схвалив концепцію Державної цільової програми розвитку державної служби на період до 2016 року, повідомляє прес-служба уряду.

Згідно з розпорядженням, Національне агентство з питань державної служби визначено державним замовником програми. Агентство разом з зацікавленими центральними органами виконавчої влади має розробити і подати у двомісячний строк Кабінету міністрів проект державної цільової програми розвитку державної служби до 2016 року.

Метою програми є створення ефективної системи управління людськими ресурсами на державній службі. Зокрема, пропонується два варіанти розв'язання цієї проблеми. Перший варіант передбачає розроблення і виконання заінтересованими державними органами, органами влади АР Крим, науковими установами та навчальними закладами, що здійснюють підготовку фахівців у галузі знань "Державне управління", окремих заходів з питань реформування державної служби.

Відео дня

Другий варіант передбачає розроблення і прийняття програми із залученням до її виконання учасників процесу розвитку державної служби. Останній варіант є оптимальним і рекомендується до впровадження, оскільки у результаті його вибору буде забезпечено виконання комплексних завдань та заходів, що окреслені концепцією.

Виконання програми дасть змогу забезпечити реалізацію державної кадрової політики у сфері державної служби, запровадити сучасні технології управління людськими ресурсами. Крім того, буде забезпечено наукове супроводження реформи державної служби.

Реалізація програми дозволить до кінця 2016 року на 5% зменшити плинність кадрів на державній службі, а також підвищити конкурентоспроможність держслужби.

Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету в рамках програм Нацдержслужби, інших джерел, не заборонених законодавством.