Для охочих навчатися в теплій сонячній місцевості США створена програма ONCAMPUS Cal State Monterey Bay – University Transfer Program. Вона дозволяє вступникам з України пройти підготовчий курс і перший курс університету водночас. Тобто не потрібно рік вчитися в американській школі й лише потім подавати заявку на вступ. Можна зекономити час, сили і навіть гроші.

Головне про програму

Програма  Cal State Monterey Bay названа в честь однойменного університету, в якому і проходитиме навчання і підготовка. Великий плюс в тому, що це державний відомий ВНЗ із 23 спеціальностями на вибір. В тиждень академічних годин буде максимум 29. За два семестри кожен учень зможе пройти і «закрити» 31-33 кредити, це американські навчальні модулі. Мінімальний вік заявника має бути 17 років. Програма стартує в квітні, серпні або січні на вибір. Вартує 25 000 доларів. Це дорожче за рік навчання в університеті, однак це майже гарантія вступу одразу на другий курс по завершенню підготовки.

Відео дня

Спеціальності, умови навчання і проживання

Вищий навчальний заклад заснований в 1994 році й знаходиться в парі годин їзди від Сан-Франциско і Лос-Анджелеса. Це один із найбільш інноваційних університетів Каліфорнії. Перед подачею заявки слід визначитися із одним із 23 напрямків, серед яких бізнес-адміністрування, кіномистецтво і технології, дизайн, музика, психологія, соціологія, ЗМІ, різні філологічні напрямки й т.д. Після вступу на програму студент розпочне вивчення деяких загальних обов’язкових дисциплін, а також профільних. В кінці кожного семестру треба показувати активну академічну успішність, щоб вдало завершити перший рік і одразу перейти на другий курс.

Великий плюс в тому, що ще вчорашній школяр потрапляє в справжнє студентське в середовище із розвиненою інфраструктурою. Самі кампуси розташовані в мальовничих місцях неподалік від узбережжя океану. Це сучасна територія із новітніми лабораторіями, бібліотеками, клубами і т.д. Колись Монтерей був столицею Каліфорнії, зараз він є куточком відпочинку. Це сприятиме комфортному перебуванню студента, який часто буватиме на природі, на відміну від шуму і стресу мегаполіса.

Цікаво, що в Cal State Monterey Bay навчається лише 5% іноземців, це допоможе гарно вивчити американську мову й культуру, завести багато цікавих знайомств. Цьому сприятимуть більше 8- клубів за інтересами, включно зі спортом, театром, розвитком особистості й т.д.

Підтримка студентів

На базі університету працюють різні служби, які швидко і професійно допомагають розв’язати різні проблеми студентів. Існують такі підрозділи з допомоги в:

·        Управлінні фінансами. Студент отримає консультацію, де і як відкрити рахунок, робити платежі, відправляти чи отримувати кошти.

·        Працевлаштуванні. Якщо студент бажає поєднувати роботу з навчанням, це можна зробити. Вдасться підібрати роботу в межах кампусу і навіть в межах спеціалізації. З другого курсу можна працювати за межами університету.

·        Медичному обслуговуванні. Надається консультативна, профілактична чи невідкладна допомога. Можна пройти обстеження, діагностику, отримати рекомендації спеціалістів. Працює психолог і кабінет жіночого здоров’я.

·        Інформаційній підтримці. Онлайн-саппорт надає будь-яку довідку з приводу проживання і навчання у цього ВНЗ. На сайті можна знайти всі розклади занять і семінарів, різних заходів.

Великий плюс програми в тому, що вона не вимагає складного вступного етапу. Треба тільки скласти IELTS на 5.0. і вище, а також надати атестат про закінчену середню освіту (з гарними оцінками). Додатково можна додати мотиваційного листа і в цьому якісно і швидко допоможе сервіс essay-company.com.