Для військових на Донеччині Благодійний Фонд Едуарда Мкртчана придбав системи водоочищення

Під час зустрічі у Краматорську з керівництвом Донецької обласної військової адміністрації, Благодійний Фонд Едуарда Мкртчана передав 14 установок для очищення води, генератори, портативні зарядні станції та системи Starlink. Ця гуманітарна допомога забезпечить питною водою тисячі людей.

Засновник Фонду Едуарда Мкртчан наголосив на тому, що через російську збройну агресію дуже сильно постраждала водопостачальна інфраструктура Донецької області. Через дії окупантів багато населених пунктів мають проблеми із доступом до питної води. Бракує якісної води і військовим, які захищають нас від ворогів. Сам Едуард Мкртчан вже другий рік бере участь у бойових діях на сході України, тому, як ніхто інший, розуміє всю складність ситуації.

"Літо і спека у розпалі. Виникають критичні проблеми з водопостачанням. Ворог вдається до терактів, нищить дамби, позбавляючи людей доступу до питної води. До нас звернулося за допомогою представництво Донецької обласної військової адміністрації. Ми із задоволенням підтримали цей проект.

Відео дня

Автономні системи водоочищення дозволяють швидко та у великих обсягах відфільтрувати необхідну кількість води, яку можна безпечно вживати. Причепи для них дозволяють оперативно транспортувати системи на великі відстані. А генератори та зарядні станції підтримуватимуть живлення за відсутності постійного електропостачання. Не забуваємо і про зв’язок. Придбали додатково супутникові системи Starlink. Військові підрозділи на Донеччині незабаром отримають вищевказану допомогу. Це допоможе їм забезпечити тисячі людей питною водою. Упевнений, усі разом ми наблизимо нашу Перемогу", - повідомив засновник Фонду Едуарда Мкртчан.

Загалом за кошти Благодійного Фонду Едуарда Мкртчана придбано для військових 6 портативних установок очищення води С-300, 6 мобільних установок очищення води С-1500, змонтованих на 6 автомобільних причепах, 12 супутникових модемів Starlink, 12 портативних зарядних станцій EcoFlow DELTA Max 2000, 12 інверторних електрогенераторів потужністю 3,3 та 5,5 кВт, які живитимуть системи очищення.

Також для потреб Донецької ОВА окремо передаємо 1 портативну установку очищення води С-300, 1 мобільну установку очищення води С-1500, змонтовану на автомобільний причіп, 15 електрогенераторів на 3,3, 5,5, 8 і 9,5 кВт, 2 супутникових модема Starlink, 2 портативні зарядні станції.

Благодійний Фонд Едуарда Мкртчана постійно допомагає мешканцям Донеччини. Волонтери закупили та придбали у квітні 2023 року для бійців 20 пікапів, з яких 14 обладнали станинами для кулеметів. Цивільні громадяни протягом цього і минулого року отримують від Фонду гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, засобів гігієни, речей та медикаментів. Протягом цієї половини року громадам Донеччини передаються будівельні матеріали для відновлення пошкодженої ворожими обстрілами інфраструктури. Також Благодійний Фонд Едуарда Мкртчана підтримує медичні заклади. У червні 2023 року медустанови Краматорська отримали будівельні матеріали, 32 сучасних багатофункціональних медичних ліжка з електроприводом, машину швидкої допомоги, дезінфікуючі засоби, захисні окуляри, маски, перчатки та інші медичні товари.