Henkel оцінила втрати від виходу з російського та білоруського ринків і має намір завершити цей процес до кінця поточного року.

Про це компанія повідомила в офіційному пресрелізі зі звітом про глобальні результати діяльності за перше півріччя 2022 року.

"У квітні 2022 року компанія Henkel ухвалила рішення про припинення своєї діяльності на російському та білоруському ринках. Henkel ретельно оцінює всі можливі варіанти і має намір завершити цей процес до кінця року", — сказано в офіційному повідомленні компанії.

Відео дня

Раніше у звіті за результатами діяльності у першому півріччі 2022 року компанія Henkel повідомила, що запланована у зв’язку з війною проти України ліквідація операційної діяльності всіх підрозділів на російському та білоруському ринках призведе до загального знецінення її торгових марок, основних засобів і ґудвіла на загальну суму 184 мільйони євро.

Henkel однією із перших глобальних компаній засудила російське вторгнення до України, а також підтримала вимогу міжнародного співтовариства про виведення військ з української території. Разом із цим компанія оголосила про припинення інвестицій у російський бізнес, заморожування рекламних і спонсорських активностей. Тоді ж Henkel розпочала виконання процесу з припинення діяльності на російському, а згодом і білоруському ринках.

На підтримку України та її громадян компанія спрямувала приблизно 650 млн грн., що включає надання гуманітарної допомоги, проєктів підтримки для співробітників українських бізнесів компанії, фінансові пожертви, а також передання продукції та матеріалів, допомога благодійним та волонтерським організаціям. Перший пакет допомоги для України та її громадян Henkel затвердила менш ніж за 48 годин з моменту вторгнення російських військ на територію України.