false

Компанія "Фармак" – лідер фармацевтичного ринку України* та один із найбільших українських експортерів лікарських засобів – відкрила представництво у В’єтнамі. 

Продукція українського виробника наразі експортується більш як у 45 країн ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу й Азії. На ринку В’єтнаму лікарські засоби виробництва "Фармак" представлено з 2007 року. Реалізацію препаратів компанія здійснювала через локальних дистриб’юторів.  

Загалом на в’єтнамському ринку продається близько 25 лікарських засобів компанії. Значна частка з них припадає на групу препаратів для лікування серцево-судинних та респіраторних захворювань. Наразі лікарські засоби "Фармак" доступні на полицях аптечних мереж, а також закуповуються на локальних тендерах медичними установами. Ще близько 30 препаратів – на реєстрації, процедура якої у В’єтнамі займає від 2-х до 3-х років. 

Відео дня

"В’єтнам провів досить ефективну медичну реформу та посилив контроль за обігом лікарських засобів. Хоча деякі фармацевтичні компанії залишили ринок, для "Фармак" законодавча прозорість, навпаки, стала поштовхом для продовження експансії цього регіону. Ми довго проводили аудит потенціалу ринку й вирішили зміцнювати тут свої позиції", – коментує виконавчий директор "Фармак" Володимир Костюк.  

Цього року "Фармак" також відкрив офіс в Об’єднаних Арабських Еміратах та наростив поставки до Мексики, а наразі готується до перевірки на відповідність FDA для виходу на ринок США. У 2020 році компанія збільшила експортні поставки на 40%. Відтак голова Наглядової ради "Фармак" Філя Жебровська затвердила нову стратегію розвитку підприємства, яка передбачає трансформацію української компанії у міжнародну.   

* За обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research станом на жовтень 2021 року.