Одна тисяча гривень від реалізації кожної рамки буде спрямована на закупівлю квадрокоптерів для Збройних Сил України / фото Укрпочта

До річниці випуску першої поштової марки України воєнного часу "Русскій воєнний корабль, іді…!" Укрпошта підготувала спеціальний благодійний випуск – презентаційну рамку "Русскій воєнний корабль, іді …!".

Як повідомили у прес-службі Укрпошти, рамка містить поштову картку та ту саму легендарну поштову марку "Русскій воєнний корабль, іді…!" з відбитком штемпеля "Перший день", яким марка гасилася в день введення в обіг на київському головпоштамті рік тому. 

Тираж випуску лімітований – 1000 примірників. Ціна – 1600 грн. Одна тисяча гривень від реалізації кожної рамки буде спрямована на закупівлю квадрокоптерів для Збройних Сил України. 

Відео дня
Скриншот Укрпочта

Війна в Україні та легендарна марка

Рік тому, 12 квітня, Укрпошта ввела в обіг першу поштову  марку в умовах воєнного часу – "Русскій воєнний корабль, іді…!". Славнозвісна фраза прикордонника з острова Зміїний на пропозицію російських військових здатися, стала символом боротьби українців з російською навалою. 

Тираж,марки становив 1 мільйон примірників, що було рекордом для художніх поштових марок за останні 15 років. Зазвичай вони випускаються тиражем 100-130 тис. прим. 

14 квітня 2022 року ракетний крейсер "Москва", зображений на марці та відправлений за заданим маршрутом, потопили українські військові за допомогою протикорабельних ракет "Нептун".

Після цього марка з кораблем стала найдорожчим лотом, проданим на благодійному аукціоні від Prozorro за 5 млн грн. Марка продавалася як на українських, так і на світових маркетлейсах, наприклад, на еBay вартість поштової марки сягала близько 1 тис дол. 

Вас також можуть зацікавити новини: