Дмитру Федотенкову присудили тримання під вартою

Колишньому співвласнику мережі ресторанів Tarantino Дмитру Федотенкову, якого підозрюють в організації рейдерства компанії "Укрбуд", заочно призначено  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва за підписом слідчого судді Юлії Головко від 21 липня 2023 року.

"Обрати підозрюваному Федотенкову Дмитру Валерійовичу, 15.08.1980 року народження, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У разі затримання особи, відносно якої обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, і не пізніш як через сорок вісім годин з часу її доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю підозрюваного, обвинуваченого розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу", - сказано в ухвалі суду.

Підозрюваному у рейдерстві 'Укрбуду' Федотенкову заочно присудили тримання під вартою

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор підписав Дмитру Федотенкову, який зараз переховується у Відні, підозру в організації рейдерства "Укрбуду".

Відео дня

Федотенков підозрюється "в організації протиправного заволодіння майном підприємства, у тому числі частками їх засновників, учасників, шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів, за попередньою змовою групою осіб, вчиненому повторно, що заподіяло велику шкоду, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.206-2 КК України. Отже, в результаті здійснення вказаних злочинних дій за попередньою змовою з встановленими слідством особами двічі організував протиправне заволодіння часткою у 100% в ТОВ "Укрбуд девелопмент", що заподіяли компанії збитки в особливо великих розмірах".

Перед оголошенням підозри правоохоронці провели безпрецедентно масштабну кампанію з припинення діяльності рейдерів, які були причетні до захоплення і пограбування будівельної компанії "Укрбуд". Оперативно-слідчі дії у справах УБ здійснювало Державне бюро розслідувань. Повідомлялося про 19 обшуків і 14 підозр. Зокрема, щодо колишнього директора компанії "Укрбуд Девелопмент" Олега Майбороди, що також наразі переховується у Відні. Відомо, що правоохоронці кілька років вивчали діяльність групи щодо рейдерського захоплення будівельної компанії "Укрбуд".

Зазначимо, що окрім іншого раніше Дмитра Федотенкова викрили у фінансуванні агресії РФ.