За прийняття законопроекту проголосували 339 народних депутатів / фото УНІАН

Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в цілому закон, яким виділяється 180 млн грн на забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки.

Як передає кореспондент УНІАН, за прийняття відповідного законопроекту №3819 проголосували 339 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Читайте такожСтало відомо, чи відкриватимуть дитячі табори у Києві до завершення карантину

Відео дня

Голова Комітету з питань бюджету Леся Забуранна в ході виступу зазначила, що закон передбачає виділення на 2020 рік Міністерству соціальної політики 180 млн грн для оздоровлення дітей, які потребують особливої підтримки в дитячих закладах.

Джерело покриття витрат

"Джерелом покриття додаткових витрат визначено збільшення надходжень від ПДВ з вироблених товарів", - зазначила вона.

Згідно з пояснювальною запискою, метою прийняття проекту закону є забезпечення соціальних гарантій та підтримка пільгових категорій дітей, як це передбачено чинним законодавством, шляхом фінансування за рахунок державного бюджету оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, розташованих у гірських районах (районах, в яких розташовані населені пункти, віднесені до категорії гірських) Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей, на узбережжі Чорного та Азовського морів.

Дитячі табори та коронавірус

  • 20 травня Кабінет міністрів прийняв рішення про введення в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня, враховуючи епідситуацію в регіонах.
  • Відкриття дитячих оздоровчих таборів, санаторіїв і т.ін., «зелений туризм» можливі тільки на п'ятому етапі ослаблення карантину і за умови дотримання протиепідемічних рекомендацій.
  • 11 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що сумнівається в доцільності відкриття дитячих оздоровчих таборів в Україні в поточному році.
  • 16 червня 2020 року Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля прийняла рішення про недоцільність відкриття дитячих оздоровчих таборів до 1 липня 2020 року.