Російський рубль слабшає / Ілюстрація REUTERS

Російська нацвалюта в ході торгів на Московській біржі істотно слабшає до долара та євро.

Так, станом на 11: 17 мск курс американської валюти розрахунками «на завтра» злетів на 1,22 рубля до 80,75 рубля, курс євро — на 1,31 рубля до 93,9350 рубля (раніше в ході сесії підіймався до 94,02 рубля). Про це свідчать дані біржа.

Читайте такожРубль показав найгіршу динаміку серед валют ринків, що розвиваються

Відео дня

Як констатує голова правління КПК «Обновление» Михайло Дорофєєв, «Попри помірний негатив ззовні, російські індекси з початку сесії несуть значні втрати». Про це повідомляє "Росбалт».

"Основна причина осідання - новий обвал на ринку нафти, де котирування відкрили торги понеділка різким гепом донизу, потягнувши за собою рубль. Наша валюта опустилася до березневих мінімумів в парі з доларом, а в парі з євро оновила майже шестирічні мінімуми, підкоряючись сигналам з ринку "чорного золота", — зазначив експерт.

Зі свого боку, експерт з фінансів CEX.IO Broker Олександр Янюк зберігає "негативний прогноз по рублю, оскільки різке зростання захворюваності COVID-19 в Росії в будь-якому випадку призведе до обмежувальних заходів, які незалежно від своєї жорсткості негативно позначаться на економічних перспективах країни".

За інформацією Нацбанку України станом на 2 листопада 2020 року курс російського рубля щодо гривні склав 3,6017, в той час, як 30 жовтня курс становив 3,5783.

Скріншот НБУ

Попереднє падіння

26 серпня 2020 року на тлі протестів у Білорусі почався одночасний обвал білоруської та російської валюти. Курс рубля продовжив обвал щодо долара і євро, дійшовши до мінімальних значень.