Падає російський та білоруський рубль / Ілюстрація REUTERS

В ході торгів на Московській біржі в середу, 26 серпня, курс рубля продовжив обвал щодо долара і євро, дійшовши до мінімальних значень.

Про це свідчать дані майданчика.

Читайте такожНа тлі протестів у Білорусі обвалилася місцева валютаРосійський рубль

Долар станом на 13: 20 виріс до 75,92 рубля, а євро — до 89,72 рубля. На максимумі вони доходили до 75,94 рубля і 89,79 рубля відповідно, причому останнє значення стало рекордним за всю історію.

Відео дня

Білоруський рубль

Водночас як повідомляє офіційний сайт НБУ, білоруський рубль, сьогодні, 26 серпня, коштує 10,50 грн/рубль, в той час, як вчора, 25 серпня за один рубль давали 10,83.

Скріншот НБУ
Скріншот НБУ

Обвал курсу

21 серпня 2020 року на тлі протестів у Білорусі обвалилася місцева валюта.

Курс білоруського рубля щодо долара в п'ятницю, 21 серпня, впав нижче 2,5 BYN/$. Білоруський рубль в середньому коштував близько 12,5 гривень. Офіційний курс Національного банку РБ становив 2,48 білоруського рубля за долар. Тоді як на початку тижня, коли почалися вибори та протести, що виникли за ними, американська валюта коштувала 2,43 рубля.

Санкції проти Білорусі: позиція країн світу

  • 14 серпня в ЄС заявили про невизнання результатів президентських виборів у Білорусі та про початок роботи над введенням санкцій за фальсифікацію виборів і насильство проти протестувальників.
  • Австрія підтримала санкції проти Білорусі та закликала провести нові вибори.
  • У Бундестазі закликали владу Білорусі припинити насильство щодо учасників протестів.
  • Сейм Литви відмовився визнати Лукашенка легітимним президентом Білорусі.
  • Канада та Ірландія відмовилися визнавати перемогу Лукашенка на виборах.
  • Лідери країн-членів Європейського Союзу погодилися застосувати санкції проти Білорусі у відповідь на фальсифікацію результатів президентських виборів і застосування насильства до протестувальників.