Біля південного узбережжя Греції та Лаконської затоки з'явилися пункти перекачування нафти / фото ua.depositphotos.com

Військово-морські сили Греції задля стримування транспортування російської нафти з судна на судно продовжили попередження, що забороняє рух суден біля узбережжя південно-східного Пелопоннесу. 

Як повідомляє Reuters, Греція протягом останніх тижнів випустила два повідомлення за допомогою міжнародної служби доставки навігаційних попереджень і прогнозів NAVTEX про військові навчання в районі Лаконської затоки, закликаючи торговельні та інші судна уникати цього району. 

"Спочатку воно (попередження про заборону руху суден – УНІАН) закінчувалося 9 травня, але сьогодні було продовжено", - сказав анонімно представник міністерства оборони. 

Відео дня

Зазначається, що після вторгнення Росії в Україну в 2022 році міжнародні санкції ускладнили торгівлю російською сирою нафтою та нафтопродуктами, що спонукало трейдерів шукати лазівки для їх експорту, включно з офшорними перевезеннями з судна на судно.

В останні місяці води навколо південного узбережжя Греції та Лаконської затоки зустрічаються з пунктами перекачування нафти, особливо для танкерів, які перевозять російську нафту на інші судна. 

У Reuters пояснили, що судна розташовані за межею шести морських миль від берега, щоб уникнути перевірки вантажів і суден грецькою владою.

"Ви не можете проводити інспекцію на кораблі під іноземним прапором у міжнародних водах. Якщо судно не несе грецький прапор, у вас зв’язані руки. Повідомлення NAVTEX є непрямим способом запобігання такій діяльності", - сказало агентству інше джерело, яке обізнане з цією справою. 

Тіньовий флот Росії - останні новини

У травні видання The telegraph писало, що рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами.  

Вас також можуть зацікавити новини: