122 громади отримають 81,3 млн грн на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт / Фото УНІАН, Володимир Гонтар

Уряд затвердив розподіл 231 млн грн субвенції з державного бюджету, за допомогою якої 165 громад розвиватимуть мережу вдосконалених центрів надань адмінпослуг - "Дія Центрів".

Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації на своєму сайті.

Читайте також"Пенсія онлайн": у Мінцифри анонсували нововведення для пенсіонерів

Відео дня

Зокрема, 24 громади, які не мають центрів надання адмінпослуг (ЦНАП), отримають 56,2 млн грн на будівництво та 4,9 млн грн на обладнання.

"Завдяки цьому 271 тис. українців отримають доступ до адмінпослуг", - сказано в повідомленні.

Ще 19 громад, які трансформують ЦНАП райдержадміністрації в ЦНАП органу місцевого самоврядування, отримають 45,4 млн грн на будівництво і 5,4 млн грн на обладнання. Завдяки цьому 498 тис. жителів колишніх райцентрів зможуть отримувати послуги в модернізованих ЦНАП органів місцевого самоврядування.

Крім цього, 122 громади отримають 81,3 млн грн на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт (ЦНАП) і 37,8 млн грн на нове обладнання. Це дозволить понад 4,5 млн українців отримувати більше необхідних послуг в єдиному просторі та комфортних умовах.

Згідно з повідомленням, вже найближчим часом в Україні планується відкрити понад 100 "Дія центрів".

Збільшення мережі ЦНАП

Раніше в червні Кабінет міністрів затвердив методичні рекомендації щодо критеріїв територіальної доступності центру надання адмінпослуг, включаючи його територіальні підрозділи та віддалені (в тому числі та пересувні) робочі місця адміністраторів.

Міністерство цифрової трансформації планує до 2024 року збільшити мережу центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) майже в 3 рази – до понад 3,5 тис. з 1,3 тис.