Віддалену роботу все частіше пропонують студентам / фото УНІАН Володимир Гонтар

Роботодавці віддаленим співробітникам готові платити на 9% більше, ніж при «класичній» зайнятості, хоча середня зарплата перших впала на 4%.

Про це свідчать результати дослідження онлайн-сервісу «OLX Робота» за 3 квартал 2020 року.

Читайте такожБільшість працівників компаній в Україні не проти працювати віддалено - опитування

Відео дня

Згідно з результатами дослідження, найчастіше для роботи з дому потрібні студенти та молодь на початку кар'єри, а найпопулярніші вакансії – офіс-менеджер і менеджер Instagram-сторінки.

Кількість вакансій

З другого по третій квартал 2020 року (з квітня-червня по липень-вересень) кількість вакансій для офісної роботи зросла на 32%. Вакансій для віддаленої роботи стало на 22% більше. При цьому здобувачі цікавляться нею в 3 рази активніше - на одне оголошення відгукуються в середньому 13 осіб. Для "класичної" зайнятості цей показник дорівнює трохи менш як 5.

Середній оклад 

До того ж для охочих працювати віддалено в липні-вересні зарплати були на 9% вище — в середньому 12 тис.грн на місяць. У попередньому кварталі роботодавці пропонували навіть трохи більше-близько 12,5 тис. грн. А середній оклад при офісній зайнятості вже півроку стабільно становить 11 тис.грн.

"Найактивніші при пошуку роботи як і раніше студенти та молоді люди на старті кар'єри — на одну пропозицію працевлаштуватися віддалено відгукується в середньому 21 здобувач. До слова, найчастіше роботодавці шукають саме молодь - в третьому кварталі вони активізувалися і стали охочіше розміщувати вакансії для початківців. Оголошень було 1,8 тис., що на 24% більше, ніж у квітні-червні. Рівень доходу молоді не змінився - їм готові платити ті ж 12,5 тис.грн", — повідомляється в релізі за результатами дослідження.

За даними дослідження, найчастіше шукають офіс-менеджерів — за третій квартал бажаючі отримати посаду могли вибрати місце роботи серед 600 вакансій. Платити їм готові в середньому 11,5 тис.грн. На другому місці менеджер Instagram-сторінки-370 пропозицій за липень-серпень 2020. Зараз їм обіцяють 18 тис.грн — на 20% більше, ніж у другому кварталі.

Попереднє дослідження

Результати опитування "OLX робота", проведеного в серпні 2020 року, свідчили про те, що після переходу до адаптивного карантину 58% працівників, які раніше перейшли на дистанційну роботу, хотіли б продовжувати працювати віддалено.

Що таке "OLX робота"

 "OLX робота" - це онлайн-сервіс для пошуку і розміщення вакансій в сегменті робітничих професій. Ресурс входить до трійки лідерів з пошуку персоналу в Україні. Щомісяця платформу відвідують 2,4 млн користувачів. Щодня оголошення на платформі розміщують 20 000 роботодавців. База сервісу нараховує майже 38 000 актуальних пропозицій з працевлаштування. 13% всіх вакансій припадають на роботу за кордоном.