Ілюстрація REUTERS

Більше третини українців оцінили переваги віддаленої роботи й хотіли б працювати так і надалі.

Читайте такожНове ослаблення карантину в Україні: що відсьогодні дозволено та на яких умовах

Про це свідчать результати опитування, проведеного кадровим порталом grc.ua.

Відео дня

Згідно з релізом за результатами опитування, 37% респондентів хотіли б продовжувати працювати з дому, майже кожен п'ятий (21%) опитаний вважає: небезпека вірусу ще не минула, тому скасовувати віддалений формат ще рано. Дещо менше (19%) учасників опитування не змогли звикнути до надомної роботи й хочуть скоріше повернутися в офіси. Ще 15% опитаних декларують готовність до такого повернення, однак за умови, якщо роботодавець здійснить додаткові кроки для захисту здоров'я працівників. У варіанті "Інше" (9% всіх відповідей) найчастіше фігурують побажання мати гнучкий графік і міксувати надомну та офісну роботу.

"Те, що гнучкий графік роботи вбачається оптимальним або бажаним в нинішніх умовах, зазначили респонденти, відповідаючи на питання про те, які саме додаткові кроки мають здійснити роботодавці. Такий варіант обрали 62% опитаних", - наголошується в повідомленні.

За даними опитування, майже половина респондентів (48%) вважають, що, попри ослаблення карантину, роботодавці повинні надати можливість працювати віддалено до остаточної стабілізації ситуації. 43% опитаних вважають, що в компаніях повинні бути посилені санітарно-гігієнічні норми, а 38% - що роботодавці повинні забезпечити корпоративний трансфер, допомагаючи співробітникам уникати скупчень людей. Про бажання мати страховку заявив 36% респондентів, ще майже кожен п'ятий (21%) вважає, що бізнес повинен виділяти додатковий бюджет на оздоровлення співробітників. Лише 2% опитаних вважають, що ніяких додаткових кроків роботодавці здійснювати не повинні.

Як повідомляв УНІАН, за даними дослідження "OLX Робота", у квітні у порівнянні з лютим кількість запитів "віддалена робота" зросла на 83%.

Згідно з дослідженням Європейської Бізнес Асоціації, 62% опитаних керівників компаній повідомили, що розглядають в майбутньому варіант повної або часткової зміни режиму роботи, можливість переходу на віддалену форму роботи. Компанії планують впровадження віддаленого режиму роботи на постійній основі.