За 2 роки 'Великого будівництва' зроблено на 3 тисячі кілометрів доріг більше, ніж за останні 10 років – міністр

За цей рік по всій Україні вдалося відновити 5 098 км державних доріг та 250 штучних споруд, а кількість перевантажень на дорогах знизилась у 30 разів завдяки запуску мережі майданчиків Зважування в русі. 

Такими стали результати програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Ми довели українцям, що держава здатна дотримуватись обіцянок. Що державні кошти можуть витрачатися ефективно. А головне, що ми всі зрозуміли – багато років чиновники нас просто обманювали. Будувати в Україні масштабно, швидко, а головне – якісно – можливо", - зазначив Кубраков.

Відео дня

Для порівняння, у період з  2009 по 2019 роки було оновлено й збудовано 10 603 км державних і місцевих доріг. А лише за два останні роки "Великого будівництва" - 13 860 км.

За словами міністра, в рамках президентської програми по всій країні втілюють масштабні мегапроєкти, серед яких Запорізький міст, який планують відкрити уже за кілька тижнів. 

Також повністю оновлено 116 км дороги Немирів – Ямпіль, триває будівництво "Дороги Єдності" Стрий – Ізварине, вона готова вже на 97%. Паралельно триває тендер на будівництво першої ділянки ще одного важливого об’єкту - Київської обхідної дороги (КОД).

"Нам вдалося розворушити галузь, і її вже так просто не зупиниш. Якщо на старті навіть ринок не був впевнений у реалістичності наших амбітних цілей, тепер я можу з упевненістю говорити, що за наявності фінансування ми зможемо оновити ще 15 тис. км доріг загального користування до кінця 2024 року", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що цього року кілометр доріг, зроблений у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", коштує на 18% менше, ніж у 2019 році.