Мова йде про підприємства концерну, які працюють у цивільній сфері / фото УНІАН

Наглядова рада "Укроборонпрому" рекомендував передати в управління Фонду державного майна України близько 30 державних підприємств, що входять до складу державного концерну.

Читайте також"Укроборонпром" призначив президента "Антонова"

Про це на прес-конференції повідомив голова наглядової ради ГК "Укроборонпром" Михайло Згуровський.

Відео дня

"Були проаналізовані всі підприємства концерну і визначена група тих, які не працювали безпосередньо у сфері оборони та оборонно-промислового комплексу, вони належали до концерну, але працювали в цивільній сфері. Їх виявилося близько 30, тобто чверть. Ці підприємства за рекомендацією наглядової ради  мають бути передані під управління Фонду держмайна, щоб вони далі продовжували свою діяльність за межами оборонно-промислового комплексу", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у січні цього року головою наглядової ради ДК "Укроборонпром" обраний ректор Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут ім. В. Сікорського" Михайло Згуровський.

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять більше сотні підприємств ОПК України.