Фондова біржа "Перспектива" з 1 березня 2013 року підвищить тарифи на включення цінних паперів до біржового списку в три рази - з 50 до 150 грн, повідомляє прес-служба біржі.

Як зазначили на біржі, практично без змін залишаються тарифи на операції з державними облігаціями і тарифи на доступ до торгів. Тарифи на укладення договорів за іншими цінними паперами підвищуються з діапазону в 5-30 грн до діапазону в 5-50 грн за договір.

Також вводиться тарифікація послуг з укладення додаткових договорів та надання довідок про біржовий курс та інші результати котирувань (для членів біржі довідки залишаються безкоштовними).

Відео дня

Тарифи строкового ринку залишаються без змін.

На біржі відзначили, що зміни в тарифах пов'язані з набуттям чинності новою редакцією правил фондової біржі «Перспектива», якою, зокрема, вводиться нова послуга для учасників біржових торгів - використання додаткового забезпечення у цінних паперах.

Як повідомили в прес-службі, ця новація повинна допомогти учасникам біржових торгів спростити механізм доступу до торгів і забезпечення розрахунків. "За умови блокування ліквідних цінних паперів, з метою отримання додаткового грошового ліміту, для членів біржі немає необхідності блокувати значні грошові кошти для участі в біржових торгах", - відзначили у прес-службі біржі.

Довідка УНІАН.Фондова біржа «Перспектива» працює на ринку України з 2006 року і займає провідні позиції на українському ринку боргових інструментів.

Біржа першою в Україні реалізувала ринок заявок, self-listing (2010), модель клірингу та розрахунків через спеціалізовану небанківську платіжну систему (2009), зареєструвала специфікації (2011) і запустила в оборот процентні строкові контракти (2012).

На початок 2013 року членами біржі є 108 торгівців цінними паперами (16% загальної кількості сертифікованих торговців цінними паперами).