Facebook не відповів на запит Міністерства інформації і зв'язку В'єтнаму / flickr.com/Dennis Sylvester Hurd

Влада В'єтнаму звинуватила американську компанію Facebook в порушенні закону про кібербезпеки в країні, повідомляє Reuters.

Читайте такожFacebook надав компаніям доступ до особистих даних користувачів - New York Times

За інформацією Міністерства інформації і зв'язку В'єтнаму, Facebook дозволив користувачам завантажувати пости, що містять "наклепницький" контент, "антиурядові настрої і наклеп на окремих осіб та організації, що є порушенням закону про кібербезпеки в країні.

Відео дня

Повідомляється також, що Facebook не відповів на запит Міністерства інформації і зв'язку В'єтнаму про видалення фанатських сторінок.

"Незважаючи на економічні реформи і зростаючу відкритість до соціальних змін, комуністичний уряд В'єтнаму зберігає жорстку цензуру в засобах масової інформації", - зазначається в ЗМІ.

Як повідомляв УНІАН, влітку Міністерство інформаційної політики України звернулося з листом до керівництва американської компанії Facebook з проханням заблокувати в соціальній мережі сторінки і групи, які займаються розпалюванням ненависті до української державності, а також поширенням фейкових новин і пропаганди Російської Федерації на території України.