Sharp планує потрапити у вищий дивізіон за рахунок випуску складного смартфона / фото gizmochina.com

Японський технологічний гігант Sharp продовжує спроби звернути на себе увагу як виробник смартфонів.

Читайте такожSamsung представивши селфі-смартфон Galaxy A40 (фото)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Компанія змістила акцент продажів мобільних пристроїв з внутрішнього ринку на європейський і навіть випустила декілька досить непоганих апаратів лінійки Aquos. Однак частка Sharp на глобальному ринку як і раніше дуже маленька. Схоже, тепер компанія планує потрапити у вищий дивізіон шляхом випуску складного смартфона і вже запатентувала такий пристрій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що патентна заявка була подана у Всесвітню організацію інтелектуальної власності ще у 2017 році. Судячи з ескізів, представлених у документі, смартфон Sharp має той самий форм-фактор, який приписують оновленій версії розкладачки Motorola RAZR.

фото gizmochina.com

На відміну від останнього, смартфон японського виробника має два шарнірних механізми, тобто апарат згинається у двох місцях, що робить його дуже компактним. У складеному вигляді розмір дисплея становить близько 4 дюймів. Ресурс LetsGoDigital опублікував 3D-рендери, створені на основі патентних креслень.

фото gizmochina.com

Така конструкція дуже схожа на нещодавно виявлений патент складного смартфона ZTE. Їх об'єднує той факт, що вони обидва складаються не посередині, і в складеному стані верхня частина екрану залишається видимою. На ній відображається час, повідомлення та інша інформація. Недолік такої конструкції в тому, що ця область дисплея зазнає подряпин і пошкоджень. Мабуть, тому інженери Sharp передбачили два шарніри, щоб можна було повністю закрити екран.

фото gizmochina.com

Як відомо, розкладачки досі дуже популярні в Японії. Як і п'ять років тому, кожен четвертий проданий смартфон в цій країні має такий форм-фактор, тому не виключено, що пристрої з гнучкими екранами, що складаються навпіл, також матимуть там значний попит.