Ілюстрація REUTERS

Президент та засновник китайського технологічного гіганта Huawei Жень Чженфей висловився проти заборони в Китаї продукції свого американського конкурента – корпорації Apple.

Читайте такожHuawei заборонили використовувати карти пам'яті microSD

«По-перше, цього не станеться. А, по-друге, якщо це станеться, я буду першим, хто виступить проти», – заявив він в інтерв'ю Bloomberg Television. Чженфей назвав Apple своїм учителем. «Будучи студентом, навіщо мені йти проти вчителя? Ніколи», — сказав він.

Відео дня

Засновник Huawei визнав, що заборона на ведення бізнесу в США може негативно позначатися на показниках його компанії. При цьому він упевнений, що Huawei або збільшить власні поставки чіпів, або знайде альтернативи для збереження переваг на ринку смартфонів і 5G.

Нагадаємо, 16 травня президент США Дональд Трамп підписав указ про введення в країні надзвичайного стану для забезпечення безпеки інформаційної та комунікаційної інфраструктури країни. Указ дозволяє блокувати купівлю американськими компаніями обладнання, яке представляє загрозу нацбезпеці. У той же день Huawei та її підрозділи були внесені до чорного списку мінторгу США – так званий Entity List.

Через кілька днів американське торгове відомство видало китайському виробникові тимчасову ліцензію на ведення бізнесу на три місяці.