Realme XT надійде в продаж 16 вересня / фото Realme

У світі стало на один смартфон з 64-мегапіксельною камерою більше. Новинка називається Realme XT, її сьогодні представили в Індії.

Читайте такожRealme представила найдешевший чотирикамерний смартфон (фото)

На місцевому ринку Xiaomi (з дочірнім брендом Redmi) і Realme безпосередньо конкурують один з одним, тому Realme XT є альтернативою популярному Redmi Note 8 Pro, пише ixbt.com.

Відео дня

Якщо у випадку Redmi Note 8 Pro було багато нарікань на платформу MediaTek (принаймні, до офіційної прем'єри моделі), то з Realme XT в цьому плані все добре за замовчуванням: він побудований на «канонічній» SoC Qualcomm — Snapdragon 712. І хоча багато хто, напевне, хотів би побачити SoC потужнішу, наприклад, Snapdragon 730, але і наявна платформа не змусить засумніватися у високому енергоспоживанні (все-таки техпроцес — 10 нм), а її можливостей повинно вистачати для більшості завдань.

Realme XT отримав екран Super AMOLED з діагоналлю 6,4 роздільною здатністю Full HD+ з вбудованим сканером відбитків пальців, він займає 91,9% площі фронтальної панелі. Могло б бути і більше, якби не каплевидний виріз для фронтальної камери. Вона складається з датчика Sony IMX471 роздільною здатністю 16 Мп і об'єктива з діафрагмою F/2,0.

фото Realme

Основна камера представлена чотирма модулями. В основному застосовується датчик Samsung ISOCELL Bright GW1 і об'єктив з діафрагмою F/1,8. Другий модуль представлений датчиком розширенням 8 Мп і об'єктивом з діафрагмою F/2,25 і кутом огляду 119°. Два інших модулі — з двомегапіксельними датчиками. Один використовується для аналізу глибини сцени, інший — для макрозйомки. Оптичної системи стабілізації у цій моделі немає — тільки електронна.

Об'єм оперативної пам'яті, залежно від версії, становить 4, 6 або 8 ГБ, об'єм вбудованої флеш-пам'яті UFS 2.1 — 64 або 128 ГБ підтримка карт пам'яті microSD передбачена). У якості ОС використовується Android 9.0 Pie з інтерфейсною надбудовою ColorOS 6.0.

фото Realme
фото Realme

Ємність акумуляторної батареї становить 4000 мАг,од підтримується швидка зарядка потужністю 20 Вт. З роз'ємів присутній USB-C і стандартний роз'єм для навушників.

Базовий Realme XT оцінений в $225. У конфігурації за ці гроші — 4 ГБ оперативної пам'яті і 64 ГБ флеш-пам'яті. Версія з 6 ГБ ОЗУ і тим же об'ємом флеш-пам'яті коштує всього на $15 дорожче. Ну а ціна топового варіанту з 8 ГБ оперативної і 128 ГБ флеш-пам'яті — $270. В Індії продажі стартують вже 16 вересня.

фото Realme XT
фото Realme

До речі, SoC Snapdragon 730 у цій моделі все-таки буде. У грудні вийде Realme XT 730G, назва якого вказує на модель однокристальної платформи. Особливістю цієї версії стане підтримка швидкої зарядки потужністю 30 Вт.