Ілюстрація REUTERS

У рамках спеціального заходу компанія Google офіційно анонсувала свої нові смартфони Pixel 4 і Pixel 4 XL.

Читайте такожНа флагмани Huawei більше не встановлюються додатки Google

Смартфон Google Pixel 4 отримав 5,7-дюймовий OLED дисплей з роздільною здатністю Full HD і співвідношенням сторін 19:9. У випадку Pixel 4 XL застосовується панель діагоналлю 6,3 дюйма з роздільною здатністю QHD+ і тим ж співвідношенням сторін. Екран не містить вирізів або отворів. Панель підтримує частоту оновлення 90 Гц, але в періоди простою для економії заряду батареї частота знижується до 60 Гц. Також повідомляється про підтримку режимів HDR, Always On і новий Ambient EQ, який відстежує навколишнє освітлення для автоматичного підстроювання не тільки яскравості підсвічування, але й кольору для найбільш комфортного сприйняття інформації, пише itc.ua.

В якості апаратної платформи використовується система-на-чіпі Snapdragon 855 (не більш продуктивна версія +). Чіпсет доповнено оперативною пам'яттю об'ємом 6 ГБ. Ємність вбудованого сховища може становити 64 або 128 ГБ.

Смартфони Pixel модельного ряду 2019 року отримали суттєво допрацьовані камери. Головний модуль оснащений 12-мегапіксельним сенсором з сенсорами розмірами 1,4 мкм, системою автоматичного фокусування Dual Pixel, електронною та оптичною системою стабілізації зображення і світлосильним об'єктивом з діафрагмою f/1.7. Камера доповнена функціями штучного інтелекту Pixel Neural Core і власними алгоритмами для покращення зображення. Підтримується можливість запису відео в розширенні 4K з частотою 30 кадрів в секунду і slow-motion у розширенні Full HD з частотою 120 кадрів на секунду. Додатково камера отримала телефото модуль – вперше для лінійки Pixel. В даному випадку застосовується 16-мегапіксельний сенсор з пікселями розмірами 1 мкм, електронна та оптична система стабілізації. Ще один модуль призначений для визначення глибини сцени, що знімається, і створення реалістичного ефекту боке. На лицьовій панелі доступна 8-мегапіксельна камера для автопортретів. Вона доповнена 3D сенсором визначення глибини, який призначений і для ефекту боке, і для розблокування смартфона за рахунок розпізнавання обличчя користувача.

Під дисплеєм розташувався новий апаратний компонент – радар Soli. Він для розпізнавання жестів над поверхнею дисплея. Завдяки цьому можна перевірити повідомлення або змінити музичну композицію, не торкаючись до екрана. Але в деяких країнах (наприклад, в Японії) радар буде деактивовано через місцеві обмеження.

Модель Pixel 4 отримала батарею ємністю 2800 мАгод, а для моделі Pixel 4 XL передбачений більш ємний акумулятор на 3700 мАгод. Підтримується швидка провідна зарядка з передачею 18 Вт енергії, а також бездротова зарядка, яка автоматично активує режим Ambient Mode, що трансформує смартфон у розумний дисплей. Є стерео-динаміки. У новинках передбачений тільки один слот для SIM-карти, і немає слота для карти пам'яті. Підтримується можливість використання nano-SIM і eSIM. Пристрої отримали центральну металеву рамку і скляні панелі. Корпус забезпечує захист від вологи й пилу за стандартом IP68.

Смартфони Google Pixel 4 і Pixel 4 XL у конфігурації з 64 ГБ вбудованої пам'яті надійдуть у продаж у США та Європі з 22 жовтня за ціною $800 і $900, відповідно. Модифікації зі сховищем на 128 ГБ коштуватимуть на $100 дорожче.