Mi CC9 Pro стане першим комерційним смартфоном з камерою на 108 Мп / фото Xiaomi

Компанія Xiaomi офіційно підтвердила дату наступної великої презентації — 5 листопада. У цей день відбудеться китайська прем'єра смартфона Xiaomi Mi CC9 Pro.

Читайте такожXiaomi презентувала в Україні два бюджетних смартфони: характеристики та ціни

Xiaomi Mi CC9 Pro — останнє доповнення до средньорівневої лінійки камерофонів CC9, представленої моделями Mi CC9 і CC9e, відомими на українському ринку під назвами Xiaomi Mi 9 Lite і Xiaomi Mi A3, а також CC9e Meitu Edition.

Відео дня

Головною особливістю Xiaomi Mi CC9 Pro стане 108-мегапіксельна основна камера (сенсор Samsung ISOCELL Bright HMX). Саме Mi CC9 Pro, а не Mi Mix Alpha, стане першим комерційним смартфоном з камерою на 108 Мп, пише itc.ua.

Офіційне рекламне зображення Xiaomi Mi CC9 Pro підтверджує дизайн і розташування основної камери прийдешньої новинки. Загалом в основній камері смартфона Xiaomi Mi CC9 Pro буде зібрано п'ять модулів і два здвоєні світлодіодні спалахи. При цьому заявлена підтримка оптичного зума з коефіцієнтом збільшення х5, що є максимальним значенням для смартфонів компанії.

фото Xiaomi

На прикладі Redmi Note 8 Pro c 64-мегапіксельною камерою вже відомо, що одним із практичних сценаріїв у разі «багатомегапіксельних» сенсорів є кроп картинки великого розширення, який цілком можна розглядати як бюджетну альтернативу оптичного зума. Але у випадку Xiaomi Mi CC9 Pro буде і 108 Мп, і 5-кратний оптичний зум.

Також інсайдери злили фото лицьовії панелі Xiaomi Mi CC9 Pro. Як можна побачити нижче, смартфон отримає екран з каплевидним вирізом під фронтальну камеру.

фото itc.ua

За попередніми даними, Xiaomi Mi CC9 Pro отримає SoC Snapdragon 730G, 8 ГБ оперативної пам'яті, 256 ГБ флеш-пам'яті, дисплей AMOLED з діагоналлю 6,4 дюйма з вбудованим сканером відбитків пальців. Акумулятор ємністю 4000 мА•год, буде підтримувати швидку дротову зарядку на 27 Вт і бездротову на 20 Вт. З коробки Xiaomi Mi CC9 Pro працюватиме під управлінням MIUI 11 на базі Android 10. ІК-випромінювач для керування побутовою технікою і модуль NFC для безконтактних платежів в цій моделі теж повинні бути.

Крім Xiaomi Mi CC9 Pro на прес-конференції 5 листопада очікується анонс нових телевізорів Xiaomi Mi TV 5 і перших розумних годинників під брендом Xiaomi.