Motorola Razr з гнучким екраном загрожує дефіцит / фото Phone Arena

Бренд Motorola 26 січня відкрив прийом попередніх замовлень легендарної розкладачки Motorola Razr з гнучким екраном. Поки що замовити розкладачку можна тільки в США — ексклюзивно в оператора Verizon і за чималі $1500. Фактичні продажі в США стартують 6 лютого.

Читайте такожНовий гнучкий смартфон від Samsung: як виглядатиме та скільки коштуватиме (фото)

Але вже на наступний день у бажаючих замовити пристрій датою доставки було зазначено не 6 лютого, а 18 лютого. Іншими словами, продажі закінчилися, не встигнувши толком початися — запаси першої партії вичерпані, пише itc.ua.

Відео дня

Нагадаємо, Motorola затримала початок продажів у США на місяць якраз через занадто високий попит. Таким було офіційне пояснення. Минулого тижня Motorola повідомила про готовність почати продажі, назвавши нову дату (згадане вище 6 лютого). Тепер виходить, що Motorola насправді підготувалася не досить добре, оскільки попит виявився вищим.

Таким чином виходить, або Motorola знову неправильно оцінила попит, що дивно, враховуючи, який ажіотаж викликав анонс відродженого Motorola Razr і вже одне перенесення початку продажів. Або ж справжня причина в іншому, наприклад, недостатньо високий відсоток виходу придатних гнучких панелей через що виробник технічно не може виготовити досить велику кількість телефонів.

Раніше виробник попереджав, що нерівності і видимі складки в місці згину смартфона за $1500 — це нормально. Як би там не було, очевидно одне: на початках розкладачка Motorola Razr буде в дефіциті навіть у США. Крім того, як зазвичай у таких випадках підвищеного попиту, активізуються перекупники, що тільки все ускладнить. І скільки часу піде на вирішення проблеми і запуск продажів в тій же Європі – поки можна тільки гадати.