Смартфон отримав дактилоскопічний датчик / фото Mydrivers

Північна Корея є досить закритою у всіх сенсах країною, де дуже обмежений доступ в Інтернет, а сучасні смартфони можна купити тільки нелегально.

Читайте такожСтали відомі ціни на нові смартфони Samsung

Порівняно недавно її лідер Кім Чен Ин дав завдання вітчизняним вченим створити унікальний смартфон, який отримав назву Kindalai 7. Розробники називають Kindalai 7 першим представником нового покоління смартфонів, пише ixbt.com.

Відео дня

Цей пристрій було розроблено та вироблено північнокорейською компанією Wanjingtai Information Technology. Його творці заявили, що Kindalai 7 володіє найбільш передовою технологією біометричного розпізнавання, заснованій на голосі, відбитках пальців і людських обличчях.

Іншими словами, смартфон отримав дактилоскопічний датчик, причому найпростіший, який знаходиться на задній панелі. Його фронтальна камера підтримує розпізнавання осіб для розблокування смартфона. Крім того, в Kindalai 7 встановлений фірмовий голосовий помічник, який розпізнає голосові команди. Також є функція голосового введення тексту для створення заміток і інших цілей.

Те, що для всього світу є буденністю ось уже кілька років в Північній Кореї підноситься як дивовижне досягнення великої кількості фахівців. Північнокорейські ЗМІ пишуть, що над створенням смартфона працювали десятки найсвітліших умів країни, докторів, магістрів та інших фахівців.

фото Mydrivers

Крім того, Kindalai 7 працює під управлінням нової операційної системи власної розробки Північної Кореї. Втім, мова може йти про звичайну оболонку Android.

Апаратні характеристики не повідомляються, але навіть по картинках очевидно, що це бюджетна модель.