Ілюстрація REUTERS

Компанія Xiaomi подала патентну заявку, в якій описується 5G SIM-карта, здатна одночасно служити і для підключення до мобільної мережі, і для зберігання даних користувача у великому обсязі.

Читайте такожXiaomi представила новий флагман зі 108-мегапіксельною камерою

Новий патент від китайського виробника описує карту пам'яті, яка також служить SIM-картою. Таким чином, пристрій дуже схожий на «супер» SIM-карту, яка була вперше представлена компанією Ziguang минулого року. Для забезпечення єдиної карти обома функціями технологія передбачає використання можливостей карти пам'яті з одного боку і компонентів для SIM-карти зі зворотного боку, пише itc.ua.

Відео дня

Дана технологія може мати помітний вплив на індустрію смартфонів. У даний час деякі виробники пропонують подвійні гібридні лотки для карт. В такому випадку користувачу доводиться вибирати – встановлювати дві SIM-карти або ж обмежитися однією SIM-картою, а у другий слот встановити карту пам'яті для розширення доступного сховища.

Деякі компанії пропонують потрійні лотки для карт, тоді не доводиться жертвувати другою SIM-картою для установки карти пам'яті. Водночас, в деяких флагманських пристроях і зовсім немає можливості встановити карту пам'яті, замість цього виробник спочатку пропонує великий обсяг вбудованого сховища. Нова розробка Xiaomi дозволила б збільшувати ємність сховища на будь-якому пристрої.