1plus1.ua

Учора, 1 березня 2020 року, телеканал групи 1+1 media, «1+1 international», розпочав тестове мовлення у незакодованому вигляді із супутника SES Astra 4А. Його запуск відбувся у рамках виконання домовленостей між медіагрупами та Президентом України, досягнутих під час зустрічі, яка відбулась 28 лютого 2020 року та була присвячена обговоренню можливості трансляції незакодованих супутникових версій головних українських телеканалів для населення регіону вздовж контактної лінії та тимчасово окупованих територій.

Так, телеканал «1+1 International» вже доступний для вільного перегляду супутниковими абонентами у форматі MPEG-2/DVB-S. Ці параметри підтримуються усіма тюнерами FTA-прийому, а тому усі супутникові абоненти вже відучора мають змогу вільно приймати сигнал каналу по всій території покриття супутнику, у тому числі й в Криму та Донецькій і Луганській областях.

Водночас на цьому ж супутнику, SES Astra 4А, група запустила тестову відкриту версію інформаційно-аналітичного телеканалу «УНІАН ТБ», який до 1 березня  мовив у більш прогресивному форматі DVB-S2/MPEG-4. Обидва телеканали зайняли місця на транспондері 12 130 МГц, з яких раніше здійснювали мовлення телеканали «Україна» та «НЛО ТБ».

Відео дня

Звертаємо увагу, що канал «УНІАН ТБ» наразі змінює програмну концепцію та виключає із наповнення розважальні телевізійні продукти, зосереджуючись виключно на інформаційно-аналітичному мовленні, що дозволяє каналу мовити на відкритому супутнику та інформувати глядачів щодо актуальних новин. Це буде відображено у ліцензії каналу найближчим часом. 

«Канал мовить у тестовому режимі, але його вже можуть переглядати абоненти супутнику. Наразі група готує документи для внесення змін у ліцензію каналу, після отримання яких «УНІАН ТБ» зможе мовити у звичайному режимі та із оновленим програмним наповненням», − коментує Ярослав Пахольчук, генеральний директор групи 1+1 media.