Послуга "Нової пошти" запрацює вже відсьогодні / фото plus.google.com

Найбільша українська компанія експрес-доставки посилок "Нова пошта" безкоштовно зберігатиме посилки клієнтів на час введеного в країні карантину.

Читайте також"Укрпошта" попередила про збільшення терміну доставки міжнародних відправлень з України

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

"Нова пошта" з 18 березня скасовує плату за зберігання посилок клієнтів до кінця карантину (до 3 квітня). Ми розуміємо, що за нинішньої ситуації наші клієнти можуть не встигнути забрати посилки вчасно", - сказано в повідомленні.

У "Новій пошті" також повідомили, що перевезення вантажів відбувається без обмежень, а також у звичайному режимі продовжує працювати міжнародна доставка.

Як повідомляв УНІАН, українська компанія Infinity Foods готова доставляти сублімовану їжу тривалого зберігання "Новою поштою" та кур'єрською доставкою Glovo, а також розглядає можливість доставки продуктів дрона в умовах введеного в країні карантину.

"Нова пошта" тимчасово закриває свої відділення в торгово-розважальних центрах у зв'язку з введенням місцевою владою карантинних заходів.

11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

Пізніше для запобігання поширення коронавірусної інфекції Кабмін прийняв рішення про обмеження пасажирських перевезень на території України, зокрема, введено заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.

Крім того, з 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування з застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську і страхову діяльність.

Довідка УНІАН. Компанія "Нова пошта" заснована у 2001 році як оператор експрес-доставки документів, посилок і вантажів у будь-яку точку України.

На кінець січня компанія мала понад 3,3 тисячі відділень по всій країні.