Samsung прямо звинувачує її в тому, що Galaxy S20 погано продається / фото ITC.ua

Нещодавній звіт Strategy Analytics показав, що минулого місяця світові поставки смартфонів скоротилися до мінімального значення за всю історію, а Xiaomi вперше витіснила Huawei з першої трійки найбільших постачальників.

Читайте такожРинок смартфонів показавши рекордне падіння через коронавірус

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Аналітики спочатку попереджали, що індустрія смартфонів постраждає сильніше за інших, тому падіння продажів було цілком очікуваним. Але як сильно пандемія вплинула на продажі флагманських смартфонів? Отримати відповідь на це питання дозволяє свіжу доповідь з Південної Кореї з даними про продажі флагманської лінійки Samsung Galaxy S20", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що днями Samsung провела позапланову телефонну прес-конференцію з обмеженим колом фахівців з цінних паперів, де з'ясувалося, що лінійка Galaxy S20 досягла лише 60% показника продажів торішньої серії Galaxy S10 за аналогічний період. Грубо кажучи, Galaxy S20 продається вдвічі гірше Galaxy S10. Тобто, ситуація досить гнітюча. І тут мимоволі пригадується недавній прогноз відомого аналітика Мін-Чі Куо, який попереджував про високу ймовірність такого результату.

"Не виключено і навіть, найімовірніше, ці дані відносяться тільки до домашнього ринку Південної Кореї. Тим не менш, навряд чи глобально ситуація сильно відрізняється. На користь того, що Galaxy S20 продається не так добре, як розраховувала Samsung, говорить і недавнє зниження цін на моделі лінійки в США", - підкреслює видання.

Також повідомляється, що Galaxy S20 Ultra виявився найпопулярнішим з трьох моделей, зібравши 50% від всіх попередніх замовлень Galaxy S20. Це досить цікаво, враховуючи, що Galaxy S20 Ultra, будучи найдорожчою моделлю, стартує від 1399 доларів.

Samsung прямо звинувачує її в тому, що Galaxy S20 погано продається. В Samsung також припускають, що в найближчому майбутньому все може стати ще гірше, залежно від розвитку пандемії. І поки неясно, яким чином виробник збирається виправляти ситуацію.

Чи позначиться вся ця ситуація на плани компанії щодо запуску Galaxy Note 20, поки залишається лише гадати. Але в останні дні в мережі активно обговорюють ймовірне перенесення виходу лінійки iPhone 12 на 2021 рік.